Ingezonden brief september 2022

Gepubliceerd op 5 november 2022 om 14:18

Ingezonden brief

Dinsdag 13 september 2022,

 

Deze dag ga ik met mijn vader op fietstocht door Wieringen en de Wieringermeer. Dat is bijzonder want mijn vader, hij is 86, heeft lange tijd niet meer gefietst!

Mijn vader woont in Australië, over een week gaat hij weer terug. Het is voor hem de laatste keer dat hij in Nederland is.

In de tijd dat hij in Nederland woonde heeft hij altijd gefietst. Nu kan hij het fysiek niet meer.

Ik had Mary van Meer Y-Bike ontmoet toen ik haar fiets zag staan, we raakten in gesprek en ik ontdekte dat ik ook gebruik kon maken van de diensten van de stichting.

 

Een afspraak is snel gemaakt, dinsdag 13 september, een dag voor zijn vertrek. ‘s Morgens om 10 uur staan we klaar en komt Mary aangefietst, zij fietst op de speciale fiets en ik ernaast, mijn vader krijgt de ereplaats op de stoel.

Daar gaan we, eerst via het Dijkgatbos langs de Dijksgatsweide, het Wierholt, en het Robbenoordbos richting Den Oever, wat is het prachtig! De zon schijnt, de wind waait in onze haren en we voelen ons zo vrij als de vogels die we zien. Zo mooi om dit kunnen beleven met mijn vader.

Ik bedacht dat we in Den Oever wel een kopje koffie konden doen, maar helaas, alle horeca die we aan doen zijn deze dinsdag gesloten.

Op naar de Zingende Wielen, om daar het kopje koffie te halen waar we zo’n trek in hebben! Via het prachtig glooiend landschap fietsen naar Oosterland.

Wij hebben vroeger als gezin, kort in den Oever gewoond voor we gingen emigreren in 1978, dus voor mijn vader is dit "een trip down memorie Lane" Vaak wandelden we op zondagmiddag van Den Oever naar Oosterland en weer terug.

 

We fietsen we langs de pittoreske huisjes, en prachtige tuinen, van Oosterland, steken de n99 over en stappen af voor een welverdiend kopje koffie mét appeltaart, want daar is mijn vader verzot op, "nergens zo lekker als in Nederland" vindt hij.

Verkwikt en met nieuwe energie fietsen we richting de Wieringermeer het is al half één, ongemerkt hebben we al bijna drie uur gefietst. Moe en

voldaan komen we rond 13.00 uur weer thuis.

 

Het was een geweldige ervaring om weer te fietsen voor mijn vader, en een onvergetelijk afscheid van Holland.

We zijn dankbaar dat Mary ons de hele ochtend rondgefietst heeft en dat we dit dankzij Meer Y-Bike konden doen.

Namens mijn vader, die inmiddels weer terug is in Australië, hartelijk dank. Het was super!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.